Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Lilian Hollegien

"Cogas is een key-player in de energietransitie. En die energietransitie geeft ook binnen Cogas beweging en verandering." Volgens Lilian is het dan ook belangrijk om de verbinding op te zoeken met elkaar en anderen te motiveren dat ook te doen.

Recruitment in een krapper wordende arbeidsmarkt, digitalisering, slimmer samenwerken, duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van medewerkers zijn belangrijke thema’s. “Het is belangrijk de verbinding op te zoeken en anderen te motiveren dat ook te doen. In gesprek zijn met elkaar. Het maakt ons één team. We doen het tenslotte samen.” Senior HR-adviseur Lillian Hollegien werkt ruim 2 jaar bij Cogas en deelt haar ervaring.

“Ik heb nog niet zo lang geleden zelf natuurlijk ervaren hoe het is om hier te starten. Wat mij opviel is dat iedereen enorm betrokken is en graag zijn of haar steentje wil bijdragen. De bereidheid elkaar te helpen is groot. Er is veel ruimte voor goede ideeën en om deze vervolgens op te pakken. Dat maakt werken bij Cogas erg aantrekkelijk, je kunt doen waar je goed in bent en dat geeft energie. ’Vol energie naar morgen’.”

Goed vakmanschap, veel humor

Lillian benadrukt de ruimte en mogelijkheden voor ontwikkeling en opleiding, de goede arbeidsvoorwaarden, en het vakmanschap binnen de organisatie. “Het is belangrijk om mee te bewegen met de ontwikkelingen en veranderingen, en dus belangrijk dat de medewerker aan het roer staat van zijn of haar ontwikkeling en loopbaan. Dat ondersteunen we maximaal.” Opgewekt voegt ze toe: “Laat ik de humor niet vergeten. We werken hard en lachen veel. Plezier in je werk is erg belangrijk.”

Uitnodiging: kom bij ons aan tafel

“De juiste match met nieuwe medewerkers is voor ons erg belangrijk,” vertelt de bevlogen HR-adviseur over de werving van nieuwe medewerkers. “Alle vacatures stellen we eerst open voor interne medewerkers, omdat we het belangrijk vinden onze medewerkers alle kansen te geven voor loopbaanontwikkeling en om door te groeien. Als er geen geschikte interne kandidaten zijn zetten we de vacature extern uit en gaan we ook direct in gesprek met potentiële kandidaten. Wij weten precies wie er bij ons past. En als mensen op gesprek komen, is het belangrijk dat ze zelf kunnen ervaren wie Cogas is. Zo kunnen we samen de beste keuze maken. Kies je voor Cogas? Grote kans dat wij elkaar ontmoeten!”

We voelen grote verantwoordelijkheid naar buiten

“De inwoners van Twente zijn afhankelijk van onze prestaties. Wij maken het verschil. Dat begint met hoe we hier met elkaar om gaan. De organisatie is open en informeel. We lopen makkelijk bij elkaar binnen. Iedereen kent elkaar. ‘Energie’ is in de organisatie ook echt bepalend. We willen dat medewerkers energie van hun werk krijgen. Dat voegt waarde toe en geeft voldoening. Voor jezelf en voor Cogas.”

"Iedereen is heel betrokken. De bereidheid elkaar te helpen is groot."

Lilian over de cultuur in de organisatie.

Ook vol energie naar je werk?

Wil jij ook vol energie naar je werk? Ontdek wat we je te bieden hebben als werkgever, blader door de vacatures en lees verder hoe het sollicitatieproces verloopt.

Als eerste op de hoogte?

Meld je aan voor de jobalert en krijg de nieuwste vacatures direct in je mailbox!