Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Micha de Jong

"Cogas is een snoepwinkel. Hier gaat het gebeuren! Wij behandelen vrijwel alle varianten van duurzame alternatieven. Omdat de rol van aardgas in Nederland de komende jaren wordt afgebouwd, ontstaat de vraag hoe we omgaan met het huidige gasnetwerk."

"Gelukkig liggen er veel mogelijkheden en kansen," vervolgt Micha de Jong, Programmamanager Energietransitie. "En het interessante aan Cogas is dat we midden in de energietransitie staan. Híer gaat het gebeuren.”

“Als je het niet wil laten bij praten op beleidsniveau, maar ook écht iets wil doen, dan is Cogas jouw wereld,” vertelt Micha. “We zijn een relatief kleine organisatie. Daardoor kan iedere medewerker het verschil maken. Ik wil onderdeel zijn van de transitie en bij Cogas staan we er middenin.”

Op alle onderdelen start een project

“Het huidige gasnet vraagt om verduurzaming. We hebben het hier over maatschappelijk geld en het is aan ons om de mogelijkheden van de huidige infrastructuur te onderzoeken en te bewaken. Ik houd me bezig met alle alternatieven om zo te bepalen welke projecten we kiezen. Rollen we een warmtenet uit, maken we ons netwerk geschikt voor waterstof of ontwikkelen we biogasleidingen? Dat bepaal ik niet alleen, het vraagt om een innige samenwerking met onder andere gemeenten."

Micha vertelt verder: "Zij hebben vanuit het Klimaatakkoord de opdracht om uiterlijk in 2021 hun plannen gereed te hebben met het oog op welke wijken voor 2030 van het aardgas afgaan en welke alternatieve warmtebronnen voor aardgas daar kansrijk zijn. Binnen Cogas hebben we zoveel kennis en knowhow dat wij hen kunnen ondersteunen. De vraag is hóe we hen kunnen helpen met hun opdracht.”

‘Wij willen de energietransitie versnellen’

Bij Micha blijft het niet bij denken. “Vanuit Cogas zit ik ook in de RES. Daar kunnen we onze rol pakken. De kracht zit ‘m hier ook in het samenwerken. Door samen te kijken naar het energievraagstuk komt de essentie van strategische partners naar boven. Ik zoek die verbinding op want we moeten het met elkaar aangaan. Projecten kunnen we ook niet solistisch oppakken, het is noodzakelijk om het grote geheel te zien.” Hij besluit nadrukkelijk: “Wij willen de energietransitie versnellen. Dat vraagt om het neerzetten van een visie en kleur bekennen. En daar draag ik graag aan bij.”

"Ik draag graag bij aan het versnellen van de energietransitie. Aan het neerzetten van een visie."

Micha over zijn rol bij Cogas.

Ook vol energie naar morgen?

Wil je ook bijdragen aan een toekomst met duurzame energie en tegelijkertijd werken aan je eigen toekomst? Lees meer over Cogas, wat we je bieden en ontdek of er een vacature voor je bij zit.

Als eerste op de hoogte?

Meld je aan voor de jobalert en krijg de nieuwste vacatures direct in je mailbox!