Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Jan-Willem Egberts

Jan-Willem Egberts is teamleider Asset-management bij Coteq Netbeheer. “Gas- en petroleumtechniek, dat is mijn achtergrond. Mijn streven is nu om de lichtschakelaar in de toekomst ook gewoon aan en uit te kunnen zetten.”

Jan-Willem doelt hiermee op de energietransitie: “Hoe gaan we voorzien in de faciliteiten die we de komende 50 jaar nodig hebben en de blijvende vanzelfsprekendheid die wij allemaal hebben dat energie er altijd is? Dat het licht brandt als je het nodig hebt, dat je kunt koken en tv kijken op het moment dat je dat wilt?” Coteq heeft samen met Cogas een belangrijk aandeel in deze vanzelfsprekendheid. De teamleider vervolgt enthousiast: “Onze maatschappelijke rol is heel bepalend daarin. Collega’s die bijdragen om ons eigenaarschap te vergroten en helpen om interesse te tonen in de behoeften van de regio, zijn voor ons van grote waarde.”

Bijdragen met je kennis en vaardigheden

Jan-Willem vertelt verder: “Om van abstracte vragen iets tastbaars te maken hebben we nieuwe mensen nodig in ons bedrijf. De UT heeft opleidingen die goed aansluiten, denk aan sustainable energy, advanced technology, bedrijfskunde. Vraagstukken die ons aangaan zijn bijvoorbeeld ‘Kunnen we deze wijk aansluiten op waterstof? Wat is dat waard en wat schrijven we af? En wat is maatschappelijk de beste optie?”

Samenwerken? Liever samen optrekken

“Namens Cogas en Coteq help je gemeenten en klanten. Sterker nog: wij willen echt samen optrekken. In de praktijk betekent het dat je denkt vanuit de externe vraag én dat je letterlijk niet altijd vanuit dit adres werkt. Je bepaalt je eigen agenda. Dus als jij je verantwoordelijkheid voelt en de ruimte neemt, kun je naar onze vraagstukken kijken en daar mee aan de slag gaan. Zo maak je het verschil,” benadrukt de teamleider gedreven.

Oog en ruimte voor de mens

“Binnen onze organisatie vinden we jouw privéleven belangrijk. Er is oprecht aandacht voor jou. Het gaat tenslotte om een goede balans. Aan de andere kant vragen we je om verdieping en daadkracht. Ons werk doet ertoe. Op heel veel dingen weten wij het antwoord ook niet, maar je moet wel durven. Nu wij volop in de energietransitie zitten, is ons vak nog nooit zo uitdagend geweest!”

Kleine slagvaardige werkgever

“De organisatie is niet hiërarchisch,” vertelt Jan-Willem. “De lijnen zijn kort. Als je een goed idee hebt, presenteer je dat zelf aan het MT. Daar ontvang je zelf de credits voor. En als netbeheerder zijn we aangesloten bij de branchevereniging. Hier kun je deelnemen aan projectteams waardoor je je zelfs met Nederland bemoeit.”

"Van abstracte vragen iets tastbaars willen maken, een mooie uitdaging."

Jan-Willem over één van de vraagstukken waarmee Asset Management zich bij Coteq bezighoudt.

Wil je ook bijdragen?

Wil je ook bijdragen aan een ononderbroken energietoevoer, nu en in een duurzame toekomst? Bekijk dan of we momenteel een baan hebben die bij je past. Lees ook meer over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en hoe het sollicitatieproces bij Cogas en Coteq in z'n werk gaat.

Als eerste op de hoogte?

Meld je aan voor de jobalert en krijg de nieuwste vacatures direct in je mailbox!