Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Gerald de Haan

“Het grootste probleem op de wereld de komende 30 jaar is de klimaatverandering. Wij dragen bij aan oplossingen voor dat probleem. Dat is urgent en van ontzettend groot belang!” Gerald de Haan is directeur-bestuurder bij Cogas.

Gerald heeft een scherpe visie en ziet kansen. “Er is veel kennis binnen Cogas en bovendien werken hier veel enthousiaste mensen. De betrokkenheid is groot. Door goed samen te werken met onze maatschappelijke partners kunnen we echt het verschil maken.” De hele organisatie van Cogas draagt met haar inspanningen bij aan de opgave om de CO2-uitstoot te verminderen. Samen werken we aan een wereld met duurzame energie.

Het beter willen doen

“Korte lijnen, snel doordachte besluiten nemen. Het kenmerkt ons als netbedrijf en netbeheerder in acht Twentse gemeenten en één Sallandse gemeente. Ons streven is om tot de top drie van netwerkbedrijven in Nederland te behoren. Dit laten we in de praktijk zien door te dóen: met lagere tarieven voor onze klanten en het uitkeren van een behoorlijk dividend aan onze aandeelhouders. En door een zeer hoge betrouwbaarheid: onze klanten kunnen vertrouwen op een vrijwel ongestoorde gas- en elektriciteitsvoorziening en betrouwbare warmtenetten. Bovendien is ons verzorgingsgebied het eerste gebied in Nederland waar glasvezel volledig is uitgerold. Kortom: altijd gas en elektriciteit, warmte en data voor onze klanten.”

Werken aan de toekomst

Voor vandaag is dat goed, maar de toekomst vraagt om nieuwe oplossingen. De stelling ‘vol energie naar morgen’ leeft dan ook binnen de hele organisatie. Gerald voegt daar aan toe: “Er is niet één oplossing die passend is voor elke situatie. Het wordt een mix van meerdere oplossingen. Nieuwbouw wordt ‘all electric’, in de bestaande bouw gaan warmtenetten en hernieuwbare gassen een belangrijke rol spelen. In 2021 stellen gemeenten een warmtetransitievisie en wijkuitvoeringsplannen vast. Dan wordt duidelijk welke wijken tot 2030 aangepakt worden en welke toepassingen daar ingezet gaan worden."

Bijdragen met onze kennis

Vol enthousiasme vervolgt hij: "Wij dragen met onze kennis bij aan de gedachtevorming door gemeenten. Wij leveren voorspellingsmodellen en maken prognoses over verbruik. We werken met investeringsplannen voor de lange termijn. We kunnen aangeven welke oplossingen toepasbaar zijn in welke situaties. Als de keuzes per wijk eenmaal gemaakt zijn, dan staan wij klaar voor aanleg en beheer van nieuwe energienetten. Dát is vol energie naar morgen.”

"We kunnen echt het verschil maken door goed samen te werken met onze partners."

Gerald over de rol van Cogas in onder andere de energietransitie.

Draag ook een steentje bij

Wil jij ook een steentje bijdragen aan een toekomst met 100% duurzame energie? Kom dan bij ons werken! Lees meer over de voorwaarden en blader door de vacatures en ontdek of er een baan bij zit die bij je past.

Als eerste op de hoogte?

Meld je aan voor de jobalert en krijg de nieuwste vacatures direct in je mailbox!