Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kim Gerritsen

“Samen zorgen we voor de verlichting op straat.” Kim Gerritsen is teamleider bij Cogas en altijd op zoek naar de juiste spanning. “Van fraudezaken, zoals hennep-plantages, tot het plaatsen van slimme meters; wij komen bij mensen thuis."

Kim is teamleider Onderhoud en Beheer Elektra bij Cogas. "Ik maak elke dag van alles mee, denk ook aan activiteiten rondom de laag- en middenspanning en de storingsdiensten. Als een gemeente belt dat de openbare verlichting niet werkt, komen we direct in actie. Ik stuur een team van 22 medewerkers aan en het werkt erg fijn dat iedereen zich verantwoordelijk voelt. Als die verlichting ’s nachts niet blijkt te werken, springen de monteurs direct in hun bus om aan de slag te gaan. Sterker nog, ze bellen zelf met de vraag ‘kan ik helpen?’. Echt vol energie.”

Cogas motiveert oplossingsgericht denken

“Het oplossen en voorkomen van storingen is een van de doelen waar we nu vanuit Onderhoud en Beheer Elektra aan werken,” vertelt Kim Gerritsen bevlogen. “Hoe verbeteren we plannen en processen. En hoe zorgen we voor een CO2-reductie? Daar hebben we goede ideeën over, maar in de praktijk kan het zijn dat iets niet uitpakt zoals gewenst. Daar zoeken we dan passende oplossingen voor. Zo kwam het voor dat de aardgasbus de aanhanger niet kon trekken, om maar eens een voorbeeld te geven. Ontzettend vervelend. Gelukkig hebben we veel vrijheid en wordt het aandragen van oplossingen juist gemotiveerd door de directie.”

‘Hier kun je jezelf zijn’

“Als je een goed idee hebt, luistert iedereen naar je. Hoewel we als Cogas een sterk afgebakend speelveld hebben, zit het intern niet vast op regels en richtlijnen. Je mag kritisch zijn, als je maar met een oplossing komt. Er is veel diversiteit in je functie. Zo leiden wij monteurs zelf standaard op tot niveau 4, maar het werk is niet in beton gegoten. Je pakt ook werk op, dat niet in je functiebeschrijving staat. Ik vind het erg prettig. Hiervoor werkte ik in een organisatie met 7.000 collega’s. Zaken als jezelf profileren zijn dan belangrijk. Bij Cogas met 200 collega’s zijn dat soort dingen niet nodig. Hier kun je gewoon jezelf zijn.”

"Je mag bij Cogas kritisch zijn, als je maar wel met een oplossing komt."

Kim Gerritsen, teamleider onderhoud & beheer over het eigen initiatief dat bij Cogas gewaardeerd wordt.

Over Werken bij Cogas

Bij Cogas krijg je de kans om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken. Wil je weten hoe? Lees dan verder over wat we bieden. Onze organisatie kenmerkt zich door de open en informele sfeer, waarover je meer leest op wie we zijn.

Als eerste op de hoogte?

Meld je aan voor de jobalert en krijg de nieuwste vacatures direct in je mailbox!