Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Remco Jannink

Remco Jannink is leerling gasmonteur. Hij leert het vak van zijn ervaren collega’s en volgt naast zijn werk bij Cogas de opleiding Infra Technicus Gas.

“Via mijn vorige werkgever werkte ik al regelmatig samen met Cogas. Toen er een vacature kwam heb ik gesolliciteerd, omdat ik graag nog een keer een switch wilde maken in mijn werk. Ik ben nu ruim een half jaar aan de slag als leerling gasmonteur en het bevalt me heel goed. Ik werk vier dagen en ga één dag per week naar school. Het is wel even wennen om weer in de schoolbanken te zitten, maar ook dat gaat goed.”

Leren van collega’s

Als leerling monteur leert Remco het vak van zijn collega’s. “Ik werk onder toezicht van een ervaren collega. Zo leer ik alle aspecten van het werk kennen. Nu ga ik veel op pad met de servicemonteurs. Ik wil ervaring opdoen in het wisselen van de gasmeter, want dat heb ik nog niet vaak gedaan. Dat is mooi aan werken bij Cogas; als ik wat wil leren geef ik dat aan. Ik kan dan bij deze klussen meelopen en het werk goed onder de knie kan krijgen.”

Proef van bekwaamheid

Tijdens een proef van bekwaamheid mocht Remco laten zien dat hij het werk goed in de vingers heeft. “Dat is een onderdeel van mijn opleiding. Je moet dan een werkplan schrijven voor een klus en dat met je collega’s uitvoeren. In mijn geval ging het om de vervanging van een afsluiter in een gasleiding. Tijdens de vervanging moesten we ervoor zorgen dat de aangesloten gebouwen wel gas bleven ontvangen. Het was een mooie klus, maar ook best ingewikkeld. En ondertussen kijkt iedereen je op de vingers… Het was spannend, maar ook heel leuk om te doen. Ik kreeg de hoogste beoordeling, daar ben ik natuurlijk ook blij mee!”

"Dat is mooi aan werken bij Cogas; als ik wat wil leren geef ik dat aan."

Remco over de mogelijkheden bij Cogas om aan je eigen ontwikkeling te werken.

In januari rondt Remco zijn opleiding af en kan hij volledig meedraaien in de monteursploeg. “Ik heb er zin in. Cogas is een mooi bedrijf, met een goede maat; niet te groot en niet te klein. Het is hier goed geregeld; zaken als gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn goed voor elkaar. En we hebben een mooi team. Ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt!”

Werken aan je toekomst

Wil je net als Remco een nieuw vak leren en direct aan het werk? Werken bij Cogas, betekent werken aan je eigen toekomst in een leuk team! Lees meer over de bekijk alle vacatures en bekijk alle vacatures, ontdek meer bekijk alle vacatures of bekijk alle vacatures.

Als eerste op de hoogte?

Meld je aan voor de jobalert en krijg de nieuwste vacatures direct in je mailbox!